12-02-14

Bioscooptip: 12 Years a Slave (2014)

Het verhaal speelt zich af rond 1850. Solomon Northup (Ejiofor), een ontwikkelde zwarte man met een talent voor muziek, woont met zijn vrouw en kinderen in Saratoga, New York. Op een dag, wanneer zijn gezin de stad uit is, wordt hij benaderd door twee mannen die hem drogeren, vastbinden en naar het Zuiden sturen als slaaf. Niemand luistert naar Solomon wanneer die beweert een vrij man te zijn. Hij probeert wanhopig te ontsnappen maar zijn pogingen worden telkens verijdeld. Hij wordt verkocht aan William Ford, een vriendelijk molenaar die de attente Solomon wel op prijs kan stellen. Ford moet hem echter verkopen aan een wrede meester die hem en de andere slaven onderwerpt aan afschuwelijke wreedheden. Jarenlang droomt Solomon van een terugkeer naar huis. Hij verbergt stukken papier in zijn viool en ontwikkelt een natuurlijke inkt waarmee hij een brief kan schrijven. Maar zelfs al kan hij de brief schrijven zonder betrapt te worden, aan wie moet hij hem dan verzenden? Wie kan hij vertrouwen om de brief af te leveren? En zal hij lang genoeg in leven blijven om gered te worden?
 

Verslavend veel film met Cinenews.be

20:00 Gepost door Kris Vanrusselt in FILMTIP | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De Nr 1 uit de Mega 40 ?

Vanaf zaterdag 8/02/2014 kan u luisteren naar de Mega 40 , De Hitlijst van de lage landen met Lex De Groot tussen 16 & 19h @ Radio VRW. Dit was de NR 1 van afgelopen zaterdag : John Legend - All of Me


19:47 Gepost door Kris Vanrusselt in MEGA 40 TOP 10 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Mia's voor Stromae !

Stromae was de absolute prijzenkaper op de zevende editie van de MIA's, de Music Industry Awards van Muziekcentrum Vlaanderen en de VRT. De Brusselaar verzilverde eventjes zijn acht nominaties. Rocco Granata ontving een Lifetime Achievement Award voor de muziek van een halve eeuw carrière.

Ondanks stevige concurrentie van een resem andere genomineerden, werd Stromae dé triomfator in Vilvoorde. Zowel het publiek als de muzieksector koos massaal voor het Brusselse fenomeen.

In 2011 rijfde Stromae één MIA binnen, 'Alors on danse' was Hit van het Jaar, nu won hij het pleit in de categorieën Dance, Solo Man, Pop, Album ('Racine Carrée'), Auteur/Componist, Artwork, Videoclip en Hit van het Jaar ('Formidable'). Nooit eerder kon een artiest in één editie zoveel MIA's vergaren. Singer-songwriter Milow was met vijf MIA's voor zijn prestaties in 2008 de vorige recordman.

Slongs Dievanongs
Naast de haast 'olympische grandslam' van Stromae vielen ook drie sterke vrouwelijke laureaten op. De Antwerpse rapster Slongs Dievanongs verzilverde de nominatie in de publiekscategorie Doorbraak. Trixie Whitley haalde het in de categorie Solo Vrouw van Axelle Red, Coely en Natalia. Drumster Isolde Lasoen haalde het in de categorie Muzikant van Bert Dockx, Tom Van Stiphout en Roland van Campenhout.

Hooverphonic
Hooverphonic won in de categorie Groep van Balthazar, Clouseau en Marble Sounds. Clouseau haalde het wel in de categorie Nederlandstalig van Flip Kowlier, Jonas Winterland en Meuris. Schlagerkoning Christoff ging aan de haal met de award voor Vlaams Populair.

Daan, genomineerd in vijf categorieën, haalde het in de publiekscategorie Alternative. Als beste Live Act moest hij zijn meerdere erkennen in Balthazar. Als speciale gast overhandigde prins Laurent de award voor het beste album, of beeldje nummer zeven voor Stromae.

 

19:40 Gepost door Kris Vanrusselt in POP - NIEUWS | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Blondie weigert op te treden !

Blondie heeft een aanbieding gekregen om een optreden te geven in Sochi, maar dat heeft de Amerikaanse band afgewezen. Op Twitter laat zangeres Deborah Harry weten dat ze hiervoor hebben gekozen vanwege de mensenrechten in Rusland.

 

 

De band kreeg de vraag om een optreden te verzorgen voor 25.000 mensen op 13 februari, maar daar moesten ze dus niks van weten. Via het sociale netwerk deelt de groep een foto van de aanbieding. "Pass, Human Rights", staat er met grote zwarte letters bijgeschreven.

Blondie is niet de eerste groep die zich sterk maakt voor de mensenrechten in Rusland. Cher, Madonna en Lady Gaga lieten ook al weten dat ze het er niet mee eens zijn dat de Olympische Winterspelen worden georganiseerd door een land waarin de mensenrechten onder druk staan, schrijft NME.

19:37 Gepost door Kris Vanrusselt in POP - NIEUWS | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Queen schrijft geschiedenis !

Queen heeft geschiedenis geschreven in het Verenigd Koninkrijk. Het Greatest Hits-album van de legendarische band is het eerste album ooit waarvan meer dan 6 miljoen exemplaren over de toonbank gingen. De Official Charts Company maakte de bijzondere mijlpaal gisteren bekend.

De plaat, in 1981 uitgebracht door wijlen frontman Freddie Mercury, gitarist Brian May, bassist John Deacon en drummer Roger Taylor, had bijna 33 jaar nodig om dit aantal te bereiken. Op een gedeelde tweede plaats staan ABBA Gold en het Beatles-album Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band, met beide zo'n 5,1 miljoen verkochte exemplaren.

May verklaarde gisteren: "Goed nieuws, geweldig nieuws van de Official Charts Company! Queen's Greatest Hits, die in 1981 uitkwam, heeft de 6-miljoengrens gepasseerd. Ongelofelijk. Ik wil graag iedereen bedanken die ons door de jaren heen heeft gesteund en wij hopen jullie te kunnen blijven bedienen."

De statistieken suggereren dat nu een op de tien Britten een exemplaar van het album in huis heeft (gehad).

19:30 Gepost door Kris Vanrusselt in POP - NIEUWS | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-02-14

Bioscooptip: I Frankenstein (2014)

I, Frankenstein is een moderne actiethriller gebaseerd op het welbekende, epische  
Frankenstein verhaal. Het wezen van Dr. Frankenstein, Adam, heeft het tot nu toe door een genetische afwijking overleefd. Aangekomen in het duistere Metropolis, belandt hij in een eeuwenoude strijd tussen twee onsterfelijke clans.
 
nu in de bioscoop
 

Verslavend veel film met Cinenews.be
 
 

19:13 Gepost door Kris Vanrusselt in FILMTIP | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Paspoort van Marvin Gaye gevonden !

Een Motown-fan uit Detroit moet de verrassing van zijn leven gekregen hebben. In een tweedehands album dat hij volgens FactMag voor slechts 50 cent kocht, vond hij het paspoort van Marvin Gaye uit 1964 terug. Zo werd het ook meteen de koop van zijn leven.

Als rasechte fan werkte de vinder jarenlang in het Motown-museum van Detroit. Sinds zijn achttiende was hij dan ook vurig verzamelaar van al wat het legendarische label uitbracht. Enkel de laatste telg in de 'Antiques Roadshow'-reeks van het soullabel ontbrak nog in zijn collectie. Tot er een bevriende Motown-muzikant stierf en diens inboedel verkocht werd via een typische yard sale.

De familie wou voor de verkoop nog enkele stukken aan het museum doneren en liet de man langskomen. Hij weigerde de meeste albums omdat het museum die al had, maar kon zijn laatste missende stuk uit de 'Antiques Roadshow' natuurlijk niet laten liggen. Voor een prikje nam hij deze en nog enkele andere LP's mee naar huis.


19:08 Gepost door Kris Vanrusselt in NIEUWS | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |