31-05-14

Belg al zes weken vast in Turkijen door steen in koffer !

Een 48-jarige man zit al sinds half april vast in de Turkse badplaats Antalya omdat hij verdacht wordt van diefstal van een steen. Zijn 11-jarige zoontje had de steen nabij een archeologische site per ongeluk meegenomen, maar die uitleg kon de Turken niet vermurwen. Buitenlandse Zaken is niet verrast door deze arrestatie. Landen als Turkije of Egypte zijn zeer streng in de vervolging van diefstal van archeologische stukken.  Het Turkse gerecht kan tot maximaal 5 jaar cel opleggen voor een archeologische diefstal. In de praktijk krijgen toeristen die te goeder trouw zijn meestal een geldboete.

09:42 Gepost door Kris Vanrusselt in In de rand | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-10-13

Zeventiger overleeft 3 weken in de wildernis !

 In de Amerikaanse staat Californië heeft een verloren gelopen zeventiger drie weken lang in de wildernis overleefd op bessen, hagedissen en eekhoorns. De man was aan het jagen in een afgelegen deel van Mendocino National Forest, maar verdwaalde nadat hij bij een val het hoofd stootte en even bewusteloos was. Om zich warm te houden , wikkelde hij zichzelf in gras, meldde NBC News maandag.

Gene Penaflor (72) werd uiteindelijk gered nadat een andere groep jagers hem tegenkwam, meer dan twee weken nadat de zoekactie naar de man werd afgeblazen. De onfortuinlijke jager werd per helikopter overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens zijn zoon Jeremy stelt hij het goed. "Het is net alsof hij op vakantie was en terugkwam met een baard."...

 

 

08:00 Gepost door Kris Vanrusselt in In de rand | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-10-13

Pas op met de beer !

Een vakantie in het Russische Siberië zal een stel vermoedelijk nog lang bijblijven. De man en de vrouw kregen in het holst van de nacht bezoek van een beer, die zich tegoed kwam doen aan een pan met bietensoep in het huis. Dat meldde de BBC zaterdag.

Het paar bracht de nacht door in het badhuis toen ze wakker schrokken van lawaai. Ze zagen nog net hoe een beer de ruiten van hun vakantiewoning insloeg en door een raam klom. Daar leefde het dier zich uit op de soep én op het interieur van de woning, dat enige schade opliep.

De politie moest uitrukken om het angstige stelletje van de ongenode tafelgast te verlossen. Toen agenten arriveerden, bleek de beer rond te hangen in de tuin van het vakantiehuisje. De soepdief bleek niet uit te zijn op een confrontatie: na een waarschuwingsschot besloot de beer het bos in te vluchten.

14:00 Gepost door Kris Vanrusselt in In de rand | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-10-13

Vrouw zwaar gewond door tijger !

Een werkneemster van de Wynnewood zoo in Oklahoma is zwaargewond geraakt bij een aanval door een tijger toen ze haar arm in de kooi van het dier hield. Dat hebben verantwoordelijken van de zoo bekendgemaakt.

De zoo werd enkele uren gesloten na het incident, dat 's ochtends plaatsvond. De werkneemster zou de veiligheidsregels niet nageleefd hebben door haar hand in de kooi van de volwassen tijger te houden.

De tijger wist de hand van de vrouw te grijpen en trok haar linkerarm in de kooi via een opening van een tiental centimeter. De vrouw werd met een helikopter naar een nabijgelegen ziekenhuis gebracht. "Haar arm kon gered worden. Het is een mirakel", aldus de zoo op zijn Facebook-pagina.

20:36 Gepost door Kris Vanrusselt in In de rand | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-09-13

Een mummie gevonden op zolder !

 Niet een lijk in de kelder, maar een mummie op zolder. Dat is wat een Duits jongetje aantrof in de woning van zijn grootouders in het Duitse Diepholz in het noordwesten van Duitsland. Het omwikkelde menselijke lichaam lag in een sarcofaag. De wetsdokters staan voor een raadsel, zo meldde de plaatselijke pers dinsdag.

Een scan heeft al aangetoond dat de schedel van de mummie zeer goed geconserveerd is, al is de linker schedelhelft wel doorboord door een pijl, zo schrijft de Kreiszeitung.

In de sarcofaag werd voorts nog een dodenmasker aangetroffen en de beenderen van het geraamte zijn bedekt met een dun laagje metaal. Het lichaam is 1,49 meter lang.

De vader van het ventje dat de vondst deed, Lutz-Wolfgang Kettler, zegt dat zijn vader, die 12 jaar geleden overleed, veel had rondgereisd in Noord-Afrika in de jaren 50 van de vorige eeuw. Mogelijk heeft die man het morbide souvenir meegebracht uit die oorden.

De stofwikkels die om het lichaam waren gebonden, dateren wel uit de 20ste eeuw en zijn met de machine behandeld, zo wees de scan nog uit. "Elke vraag roept weer andere vragen op", zegt de vader over de vondst van zijn tienjarige zoon Alexander.

Zowel de politie als het parket van Neder-Saksen zijn een onderzoek gestart. "We willen wel graag weten uit welke tijd de beenderen eigenlijk dateren", zo zei een woordvoerder van de politie aan het nieuwsagentschap DPA.

duits jongetje vindt mysterieuze mummie op zolder

14:00 Gepost door Kris Vanrusselt in In de rand | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-09-13

Kajakker gegijzeld door krokodil !

         Een Nieuw-Zeelandse kajakker heeft twee weken lang doodsangsten uitgestaan op een afgelegen eiland voor de kust van West-Australië. Hij werd namelijk van dichtbij in de gaten gehouden door een zes meter lange krokodil die hem een veilige aftocht belemmerde, zo melden Australische media.

De 37-jarige kajakker Ryan Blair was naar het Governor Island gevaren en realiseerde zich dat hij niet over voldoende voorraad beschikte om er enkele nachten te kamperen. Toen hij echter de vier kilometer lange tocht naar het vasteland wilde inzetten, kreeg hij een enorme zoutwaterkrokodil in het vizier. "Elke keer dat ik wilde vertrekken, liet ze haar aanwezigheid gelden. Ik vreesde dat ze me met huid en haar zou verslinden als ik in mijn kajak kroop", aldus Blair, die naar eigen zeggen veel tot God bad.

17:19 Gepost door Kris Vanrusselt in In de rand | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-04-13

Politie van Dubai patrouilleert met Lamborghini !

De politie van Dubai patrouilleert vanaf nu in een wagen van het merk Lamborghini, ter waarde van 550.000 dollar om "het imago van luxe en welvaart te versterken" van het emiraat.

De politie gaat met de wagen patrouilleren in de toeristische zones rond Burj Khalifa, de hoogste toren ter wereld, en Jumeira Beach Residence, zo zei de politie van Dubai donderdag in een persbericht.

Het snelle voertuig van de Italiaanse fabrikant Aventador is in de kleuren wit en groen geschilderd en zal blijkbaar niet gebruikt worden om op snelheidsduivels te pakken.

Herwonnen welvaart

De auto's dienen als een teken voor de herwonnen welvaart van Dubai, dat eind 2008 een economische crisis kende na de plotse instorting van de vastgoedmarkt.

Onlangs zei de politie van Dubai dat ze patrouillewagens van het type Camaro van de Amerikaanse fabrikant Chevrolet zal invoeren op de grote snelwegen rond de stad, waar sommigen erg snel durven rijden.

 

politie van dubai patrouilleert met lamborghini

08:06 Gepost door Kris Vanrusselt in In de rand | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |