05-02-14

Status Quo krijgt eigen bier !

De Engelse rockgroep Status Quo krijgt een eigen bier, Piledriver, een ale die vernoemd is naar het klassieke Quo-album uit 1972, meldt de Britse muziekwebsite Classic Rock.

Het bier komt in maart op de markt, tegelijkertijd met een luxe heruitgave van het album. Het wordt gebrouwen door Wychwood in Witney in het graafschap Oxfordshire, de grootste brouwerij van biologische bieren in het Verenigd Koninkrijk.

Piledriver is volgens Wychwood een traditioneel maltbier met een fruitig en hoppig karakter en bevat 4,3 procent alcohol. Muziek en bier gaan goed samen, meent Status Quo-zanger en gitarist Francis Rossi. "Wie dat tegenspreekt is nooit bij een concert geweest en zeker niet bij een Quo-show. We wilden graag iets speciaals voor onze fans doen, en voor onszelf natuurlijk. En dat is Piledriver."

"Piledriver staat bekend als een van die albums waaraan alles klopt. De chemie op die plaat was perfect en het plezier van het maken straalt er nog steeds af. Wychwood heeft ons geholpen om een bier te brouwen waarvoor precies hetzelfde geldt", aldus gitarist en zanger Rick Parfitt.

18:57 Gepost door Kris Vanrusselt in POP - NIEUWS | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.