29-01-14

Prince eist 1 miljoen dollar !

De Amerikaanse poplegende Prince heeft een bloedhekel aan filmende en fotograferende fans en al helemaal aan het verspreiden van filmpjes van zijn concerten. Hij klaagt daarom 22 internetgebruikers aan voor het verspreiden van illegale opnames van zijn concerten, meldt The Guardian. De schadevergoeding? 1 miljoen dollar per website en Facebookpagina die de beelden aanbieden.  

Met de rechtszaak die Prince aanspant, gaat hij de strijd aan met websites en Facebookpagina's met downloadlinks naar illegaal gefilmde concerten. De schadevergoeding is fors, maar volgens de advocaten van de muzikant maken de illegale opnames 'een grote inbreuk' op de auteursrechten van Prince. Het gaat in sommige gevallen om hele concerten die soms al jaren oud zijn, zoals een concert in Chicago uit 1983.

Het is niet de eerste keer dat Prince zijn ongenoegen in een juridische strijd uit. In 2007 wilde hij Youtube, eBay en downloadwebsite The Pirate Bay aanklagen. Zij zouden het overtreden van auteursrechten aanmoedigen.

17:15 Gepost door Kris Vanrusselt in POP - NIEUWS | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.