19-11-13

Bruce Springsteen !

Bruce Springsteen brengt komende week een nieuwe single uit. Het is het nummer 'High Hopes' dat niet op zijn laatste album 'Wrecking Ball' uit 2012 staat, maar dat hij tijdens zijn concerten dit jaar regelmatig gespeeld heeft. Het nieuws van de single komt van de website van het Deense muziekblad Wimp, maar er wordt op de diverse online Springsteen discussieforums al volop over gespeculeerd.

'High Hopes' is geen eigen nummer van The Boss. Het werd geschreven door de Amerikaanse rocker Tim Scott McConnell, die het in 1990 opnam voor het eerste en enige album met zijn band The Havalinas. Het nummer was al te horen op de DVD 'Blood Brothers' uit 1996, waarop Springsteen voor het eerst na jaren als soloartiest gewerkt te hebben weer met zijn E Street Band te horen en te zien is. De nieuwe single zou echter een nieuwe, geheel bewerkte versie van de song bevatten.

Springsteen speelde het nummer voor het eerst live in maart van dit jaar tijdens de Australische tak van zijn tournee en hield het vervolgens zes concerten in zijn 'set'. De Amerikaanse muziekwebsite Consequence of Sound herinnert er vandaag aan dat The Boss afgelopen zomer in interviews heeft gezegd dat hij tijdens zijn verblijf in Australië ook enkele dagen in een studio aan opnames van een nieuw album heeft gewerkt. Dat daarbij juist de songs zijn opgenomen die tijdens de Australische concerten veelvuldig zijn gespeeld is zeker niet ondenkbaar.

21:01 Gepost door Kris Vanrusselt in POP - NIEUWS | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.