06-04-13

Suikerrock 2013 !

Within Temptation, Bush en Vista Chino (het vroegere Kyuss Lives) zijn de topnamen voor de openingsdag van de 27e editie van het Tiense stadsfestival Suikerrock dat dit jaar plaatsvindt van 25 tot en met 28 juli. Andere namen op de affiche die tot dusver al werden bekendgemaakt zijn Sting, The Kaiser Chiefs en James Morrison, die alle drie op zaterdag 27 juli concerteren. Suikerrock krijgt jaarlijks meer dan 100.000 concertgangers over de vloer.

Within Temptation, de Nederlandse symphonic gothic metalgroep, vierde eind 2012 zijn 15e verjaardag met een show in het uitverkochte Sportpaleis in Antwerpen. Grote hits zijn 'Mother Earth', 'Ice Queen', 'Angels' en 'Frozen'.

De Britse rockgroep Bush kende zijn grootste successen in de jaren 90 met 'Everything Zen', 'Glycerine' en 'Swallowed'. In 2002 splitte de groep, maar eind 2011 werd een nieuw album uitgebracht. Frontman is Gavin Rossdale, echtgenoot van Gwen Stefani.

Vista Chino wordt geleid door John Garcia, de frontman van de vroegere Amerikaanse stonerockband Kyuss die in het begin van de jaren 90 vijf albums uitbracht en de afgelopen jaren met enkele andere bandleden toerde onder de naam Kyuss Lives. Deze naam mag echter niet meer gebruikt worden na een rechtszaak aangespannen door andere voormalige groepsleden.


14:19 Gepost door Kris Vanrusselt in CONCERTEN | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.